T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / KARABAĞLAR - Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Ortaokulu

Haberler

Ock

Teknofest yarışmaları başlıyor. Son başvuru 20 Şubat.

Kas

Atatürk'ü anma günü okul idaremiz ,tüm öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşti. Her 10 Kasım'da olduğu gibi bu yıl da atamızı özlem ve saygıyla anıyor kendisine ve silah arkadaşlarına rahmet diliyoruz... 

Tem

2022-2023 Eğtim Öğretim yılında öğrencilerimiz LGS ve PYBS sınavlarında güzel sonuçlar alarak bizleri gururlandırdılar. Onları yetiştiren öğretmenlerimize teşekkür ediyor, öğrencilerimizi de tebrik ediyoruz. 

Haz

     2022-2023 Eğitim Öğretim yılını karne töreni ile sonlandırdık.Törende başarılı öğrencilerimiz madalya ile ödüllendirilirken okulunu hiç aksatmayarak sıfır devamsızlık yapan öğrencilerimiz de başarı belgeleri ile ödüllendirildi. Bütün Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Ortaokulu paydaşlarına iyi ve dinlendirici tatiller  diliyoruz.

Haz

ÇEDES Projesi (Çevreme Duyarlı, Değerlerime Saygılılıyım) kapsamında Okulumuz Öğretmeni Aylin YILDIZ koordinesinde yapılan çalışmalarla takı kermesi düzenlendi. Elde edilen gelir Kardeş okulumuz olan Hatay Narlıca Yolağzı İlkokulu'na aktarıldı. Ayrıca öğrencilerimiz tarafından depremzede kardeşlerine yazılan mektuplar da posta yoluyla gönderildi.

Geçmiş Olsun Türkiyem... 

May

Öğrencilerimiz  İngilizce Bilgi Yarışması Sponsorlarımızdan  English Time Alsancak Dil Okulunu  ziyaret ettiler. Burada yapılan konuşma etkinliğinde farklı bir deneyim yaşayarak ana dili İngilizce olan öğretmen eşliğinde İngilizce konuşabildiklerinin farkına vararak keyfini yaşadı. Bu etkinliğin devamında yeni açılan İzmir Kültür Sanat Fabrikası gezildi. Alsancak Tekel Fabrikasının aslına uygun restorasyonunun ardından açılan Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi, kentin yüzlerce yıllık tarihini keşfetmek isteyenler için harika eserler sunuyor. Ayrıca İzmir Resim ve Heykel Müzesi tanzimat döneminden bugüne kadar dikkat çekici bir koleksiyona sahip.

Yoğun proğramın ardından Kordon turu ve yemek ziyafeti ile öğrencilerimiz LGS öncesi biraz moral bulup rahatladılar. 

May

 Mustafa Kemal Atataürk'ün Samsun'a çıkışının 104. yılı münasebetiyle yapılan Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerini büyük bir çoşku ile kutladık.

May

Karabağlar İlçe Milli Eğitim Mdürlüğü tarafından düzenlenen ve alanında uzman kişilerin sunum yaptığı Metaverse konulu panale öğrencilerimiz Bilişim öğretmenimiz nezaretinde katılım sağladı.

May

Millet Meclisimizin kuruluşunun 103. yılı münasebetiyle düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız depremde kaybettiğimiz canlarımızın gölgesinde buruk bir şekilde kutlandı.

May

Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ATAK Projesi kapsamında düzenlenen ve okulumuz İngilizce Öğretmenleri Feyza Hediye Karatay ile  Başak Örük koordinesinnde gerçekleştirilen İngilizce Bilgi Yarışması (GRODERS CAN DO IT) etkinliği büyük bir çoşku ve rekabetle gerçekleştirildi. 27 okul ve 108 öğrencinin yarıştığı yarışmanın 1.etabında ilk 5 e giren okullar final etabına katıldı. Final etabı sonunda İzmir AİHL 1. , Şerif Remzi Ortaokulu 2. ve Emir Sultan Ortaokulu 3. oldular. Yarışma sonunda kazanan okullarımız çeşitli ödüller ve madalyalarla ödüllendirildi.

May

Okulumuz 8. sınıf öğrencileri üst öğrenim kurumlarını (liseleri) tanıma kapsamında Rehberlik Servisimizin  koordinesinde Fransızca ve İtalyanca ağırlıklı eğitim veren İzmir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret etti

Nis

Zeka Oyunları Turnuvası

İlçemiz genelinde düzenlenen Zeka Oyunları Turnuvasında okulumuz öğrencileri ter dökerek önemli dereceler elde etti. 

Mrt

İlçe geneli yapılan İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında okulumuzu temsil eden 7.sınıf öğrencimiz Kevser Güzel İlçe 2. si oldu. Öğrencimizi ve öğrencimizde emeği olan öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

Ülkemiz doğal afetler yönüyle riskli bir konumda olduğundan bu afetlerin zararlarının en aza indirilmesi önem arzetmektedir. Bunların başında da bina tahliyesi gelmektedir. Öğrencilerimizin bilinçlenmesi için rutin tatbikatlarımıza devam ediyoruz. 

Şbt

 

 

       06/02/2023 tarihinde ülkemizin güneyinde meydana gelen büyük deprem felaketinde vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.  Bütün milletimize geçmiş olsun. Necip milletimiz  bu büyük felaketin yaralarını da hep birlikte saracaktır.